Estrella de la Vall Calçada és investigadora predoctoral a l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València. Graduada en Dret per la Universitat d’Alacant, li han estat atorgats el Premi Extraordinari de Fi de Grau, la Beca per a la Promoció de l’Excel·lència Acadèmica (Generalitat Valenciana) i el Premi AEPA Young 2016 al millor expedient femení en l’àmbit acadèmic de la Universitat d’Alacant.
Va cursar el Màster en Advocacia a la Universitat CEU-Cardenal Herrera d’Elx, havent superat les proves d’aptitud per a l’exercici de la professió d’advocat. Va realitzar pràctiques curriculars i extracurriculars en les àrees de litigació civil i penal del Despatx d’Advocats Cuatrecasas (Alacant i Barcelona).
Participa en el projecte d’investigació “Prioritats en la revisió de l’estratègia global i europea de seguretat. La seguretat preventiva i el test de la gestió de la presència de col·lectius de risc “, dirigit per Consuelo Ramon Chornet i finançat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.
La seva tesi doctoral, dirigida pel Professor José Elías Esteve, i finançada pel Programa per a la promoció de la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació de la Comunitat Valenciana, està enfocada en l’anàlisi crítica de l’aplicació de la justícia en el context dels crims internacionals perpetrats al continent africà.