El Govern nomena la professora Ángeles Solanes presidenta del Consell per a l’Eliminació de la Discriminació Racial

By 8 October, 20182018, Notícies

La vicepresidenta del Govern i ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo ha nomenat la professora de la Universitat de València Ángeles Solanes Corella presidenta del Consell per a l’Eliminació de la Discriminació Racial o Ètnica. Ángeles Solanes és catedràtica de Filosofia del Dret i investigadora de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV).

Creat en 2007, el Consell té com a missió promocionar el principi d’igualtat de tracte i no discriminació de les persones per origen racial o ètnic en àmbits com l’educació, la sanitat, l’accés a les prestacions, serveis socials, a l’habitatge, a l’ocupació, a la formació, etc. Entre les seues principals funcions està assessorar a les víctimes de discriminació de forma independent a l’hora de tramitar les seues reclamacions; publicar recerques i informes amb independència; i promoure mesures que contribuïsquen a la igualtat de tracte i a l’eliminació de la discriminació formulant recomanacions i propostes.

Ángeles Solanes és catedràtica de Filosofia del Dret (Facultat de Dret) i membre fundador de l’Institut Universitari de Drets Humans de la Universitat de València. La seua recerca aborda temes relacionats amb els drets humans des de la perspectiva del dret espanyol i el comparat, sobre qüestions com les societats multiculturals, les polítiques d’immigració, la igualtat, la integració social, el voluntariat i el tercer sector, així com la funció promocional del Dret i els conceptes jurídics fonamentals. És autora de diversos llibres i múltiples articles en revistes científiques especialitzades. Ha realitzat estades de recerca en centres de reconegut prestigi internacional, entre uns altres, a París, Milà, Brussel·les, Ginebra, Londres, Sant Diego, Moscou i Montréal.

L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV) ha posat en marxa en l’any 2018 un ampli programa de activitats, coincidint amb la celebració del 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Creat l’any 2005, l’ IDH-UV forma part del projecte Consolider en el qual participen dotze grups de recerca de diferents universitats espanyoles, coordinat per l’Institut de Drets Humans Bartolomé de les Casas de la Universitat Carlos III de Madrid.

Web del Consejo para la Eliminación de la Discriminación Racial o Étnica: http://www.igualdadynodiscriminacion.igualdad.mpr.gob.es/elConsejo/portada/home.htm