Javier de Lucas, guardonat per Cartelera Turia

By 6 July, 20182018, Notícies
  • No Comments
  • 0
  • Notice: Undefined offset: 0 in /usr/home/idhuv.es/web/wp-content/themes/salient/functions.php on line 1566 0

Javier de Lucas, catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia política i director de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València, rebrà el premi per la millor contribució a la defensa dels drets humans que concedeix la revista Cartelera Turia.

La entrega de premis tindrà lloc el proper dissabte 7 de juliol, al teatre Rialto de València en una gala en la qual actuarà l’humorista Xavi Castillo. El divendres 7 saldrà als quioscos un número especial de la revista dedicada a aquesta XVII edició dels seus premis, que s’atorguen un total de divuit modalitats.

Catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política a l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València, del que fou fundador i primer director, Javier de Lucas ha estat director del Col·legi d’Espanya a París (2005-2012) i president de la Comissió Española de Ayuda al Refugiat (CEAR, 2008-2009). És vocal del Consell Assessor del Mecanisme Nacional per a la Prevenció de la Tortura del Defensor del Poble. Presenta nombrosos consells científics i editorials, nacionals i internacionals. És un dels vint-i-quatre membres del Panell Superior de Ciència, Tecnologia i Innovació per al Desenvolupament de la UNESCO, nomenats per la directora general Bukova. Autor de “Mediterráneo: el naufragi d’Europa” (editorial Tirant), ha publicat vint llibres i més de tres cents articles en revistes científiques nacionals i internacionals. Treballa sobre problemes de drets humans, legitimitat, democràcia, ciutadania i obediència al dret.