Canvi laboral i polítiques inclusives

By 11 May, 20172017, Events

El Congrés “Canvi laboral i polítiques inclusives”, sorgeix en el marc el marc del Projecte “Els instruments de protecció social pública en la gestió del canvi laboral”, DER2014-52549-C4-4-R (Pla Nacional I + D + I “Reptes d’Investigació”, Ministeri d’Economia i Competitivitat), del qual és IP la professora Belén Cardona Rubert (de la Universitat de València). Es tracta d’un projecte de la modalitat de Projectes coordinats, en què es col·labora amb investigadors que integren tres unitats de les Universitats de Sevilla, Donosti i Vigo. A més el congrés compta amb el suport de l’equip d’investigadors que integren el Grup d’Investigació de la Universitat de València INCLOSOS (Instruments de protecció social pública i polítiques d’inclusió). Aquest grup té origen en una àrea d’interès comú: l’estudi de les polítiques socials i, en particular, aquells instruments de protecció social pública que tenen com a objecte donar cobertura a situacions de necessitat, el punt central és el treball o, bé, la seva absència, i les repercussions que sobre la vida de les persones té, generant-un espai d’exclusió social que sense ajuda pública és molt difícil superar.

Aquesta Trobada es proposa reunir prestigiosos especialistes de l’àmbit internacional i nacional juntament amb representants de l’Administració local per propiciar el debat i l’estudi sobre les següents qüestions:

  1. Anàlisi de la perspectiva internacional i local l’eficàcia de les polítiques d’ocupació per garantir l’accés dels ciutadans a una ocupació de qualitat que garanteixi una existència en condicions de dignitat allunyada de la pobresa i la capacitat d’aquestes polítiques per rescatar les persones que han estat expulsades de l’ocupació i de la societat i que si situen en els col·lectius vulnerables, en situació o risc d’exclusió sociolaboral. En definitiva, es tracta d’identificar polítiques d’ocupació que generin mercats laborals inclusius.
  2. Estudiar l’impacte que els canvis sociolaborals produïts en els últims anys han tingut en l’adequació – en termes de cobertura i intensitat – de les prestacions del sistema de protecció social i identificar els seus insuficiències quant manifestació addicional del reequilibri d’interessos derivat dels processos de canvi en la realitat empresarial. L’anàlisi comprèn tant les prestacions per atur, de nivell contributiu i assistencial, rendes mínimes d’inclusió, com les mesures d’acció social i assistència social.
  3. Estudiar les qüestions que es plantegen al voltant de la sostenibilitat del sistema públic de protecció social i explorar les possibilitats d’aconseguir el reequilibri del mateix mitjançant la generació de llocs de treball de qualitat en empreses productives i competitives.
  4. Presentar les Polítiques Valencianes d’Inclusió i la Llei Valenciana de Renda d’Inclusió.

cambio_laboral3

cambio_laboral1

cambio_laboral2