Octavio Salazar analitza “la revolució masculina que les dones porten segles esperant”

By 31 January, 20182018, Events, Notícies

Dimecres que ve 31 de gener, a les 16.30 h., Octavio Salazar, impartirà la conferència “El hombre que no deberíamos ser”, en la Facultat de Dret. La conferència de Octavio Salazar, amb entrada lliure fins a completar l’aforament, forma part del programa de seminaris del Doctorat i Màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional, que imparteix la Facultat de Dret i l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH).

Octavio Salazar, professor de Dret Constitucional de la Universitat de Còrdova, ha publicat recentment un llibre amb el mateix títol de la conferència, que porta com a subtítol: “La revolució masculina que tantes dones porten segles esperant”. Segons l’autor, “aquest llibre no és un memorial de tots els greuges que els homes, com a subjectes privilegiats, hem comès al llarg de la història. Aquest llibre no pretén fer un ajust de comptes amb l’home, sinó amb el patriarcat. Aquest llibre mira al present i sobretot al futur. Perquè el que pretén és col·locar-nos als homes davant de l’espill perquè reflexionem sobretot allò que no hauríem de ser i per a indicar-nos l’itinerari a seguir per a construir-nos d’una altra manera. Uns nous homes que fem possible per fi una societat en la qual nosaltres deixem de ser els poderosos i elles les subordinades”.

Octavio Salazar s’autodefineix com a “feminista, cinèfil, cordovès, natural de Cabra, sagitari, pare queer i constitucionalista heterodox”. Les seues línies de recerca són: igualtat de gènere, noves masculinitats, diversitat cultural, participació política, govern local, drets LGTBI. És el responsable del Grup de Recerca Democràcia, Pluralisme i Ciutadania. Al desembre de 2012 va rebre el Premi de Recerca de la Càtedra Còrdova Ciutat Intercultural per un treball sobre igualtat de gènere i diversitat cultural. Entre altres obres ha publicat, La ciudadanía perpleja. Claves y dilemas del sistema electoral español (Laberinto, 2006), Las horas. El tiempo de las mujeres (Tirant lo Blanch, 2006), El sistema de gobierno municipal (CEPC 20007; Cartografías de la igualdad (T. lo Blanch, 2011); Masculinidades y ciudadanía (Dykinson, 2013); La igualdad en rodaje: Masculinidades, género y cine (Tirant lo Blanch, 2015).

31-1-18_octavio_salazar