El poeta Luis García Montero inaugura el Màster i Doctorat en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional

By 26 October, 20172017, 2018, Events, Notícies

“¿Y si hablamos de verdad? (Los derechos son más importantes que las causas)”. Aquest és el títol de la conferència que pronunciarà el poeta i professor Luis García Montero en la inauguració de la novena edició del Màster i Doctorat en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional que tindrà lloc en l’Aula Magna de l’Edifici de la Nau, el dijous 26 d’octubre, a les 19 h. El conferenciant serà presentat per Javier de Lucas, catedràtic de filosofia del dret, moral y política i director de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València.

En la seua conferència, Luis García Montero partirà del llibre de meditacions d’Antonio Machado “Juan de Mairena. Sentencias, donaires, apuntes y recuerdos de un profesor apócrifo”, amb l’objectiu d’indagar en la Veritat com a “mecanisme malvat de control i santificació del poder” i al seu torn reivindicar “valors tan indigents com el de la veritat, la llei, el saber institucional i la voluntat literària de l’intercanvi d’emocions en un llenguatge comú”.

Luis García Montero (Granada, 1958) és poeta i catedràtic de literatura espanyola en la Universitat de Granada. És autor d’onze poemaris i diversos llibres d’assaig. Va rebre el Premi Adonáis en 1982 per El jardín extranjero, el Premi Loewe en 1993 i el Premi Nacional de Literatura en 1994 per Habitaciones separadas. En 2003, amb La intimidad de la serpiente, va ser mereixedor del Premi Nacional de la Crítica.

El Màster, dirigit per les professores Cristina García Pascual i Charo Serra, i el programa de doctorat en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional de la Universitat de València, dirigit per la catedràtica Consuelo Ramón, han rebut la Menció d’Excel·lència del Ministeri d’Educació, que a Espanya només han obtingut huit màsters d’àmbit jurídic. A més, l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València va obtenir una ajuda dins del programa Consolider-Ingenio 2010 per un projecte en el qual participen dotze grups de recerca de diferents universitats espanyoles, coordinat per l’Institut de Drets Humans Bartolomé de las Casas de la Universidad Carlos III de Madrid. Va ser la primera ocasió en què un equip format per investigadors pertanyents a l’àmbit jurídic va obtenir una ajuda d’aquest tipus, majoritàriament dirigida a contextos científics allunyats de les Humanitats i de les Ciències Socials.

luis_garcia_montero2

 

Vídeo de la presentació