El periodista Ignacio Cembrero analitza la situació dels musulmans a Europa i la lluita pels drets humans al Magrib

By 6 March, 20182018, Events, Notícies

El periodista Ignacio Cembrero analitza la situació del musulmans a Espanya i a Europa, així com la lluita per la democràcia i els drets humans al Magrib, al llarg de dues sessions d’un seminari organitzat per l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV), en el marc del programa de màster i doctorat en Drets Humans, Democràcia i Justícia internacional. Les conferències, d’accés lliure, tindran lloc el dimarts 6 de març a les 16:30h (Aula 4-P12) i el dimarts 27 de març a les 16:00 (Aula 1-P20) en la Facultat de Dret.

Ignacio Cembrero, periodista del diari El País durant més de trenta anys i d’El Mundo en una curta etapa, ha sigut corresponsal d’El País a Orient Pròxim, en el Magrib, a Brussel·les i també es va encarregar durant anys del seguiment de la política exterior espanyola. Es va apartar un temps de la premsa per a coordinar Meda Democràcia, un programa de la Comissió Europea de suport a la societat civil en la riba sud del Mediterrani. Format a París, en l’Institut d’Estudis Polítics i en la Fundació Nacional de Ciències Polítiques, és autor de La España de Alá y de Vecinos alejados, un llibre sobre les tibants relacions entre Espanya i el Marroc. Ha obtingut diversos premis, l’últim al millor corresponsal que atorga el Club Internacional de Premsa.

El programa de doctorat en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional de la Universitat de València, que dirigeixen les professores Cristina García Pascual y Charo Serra, ha rebut la Menció d’Excel·lència del Ministeri d’Educació, que a Espanya només han obtingut huit màsters d’àmbit jurídic.

L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV) ha posat en marxa en l’any 2018 un ampli programa de activitats, coincidint amb la celebració del 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Creat l’any 2005, l’ IDH-UV forma part del projecte Consolider en el qual participen dotze grups de recerca de diferents universitats espanyoles, coordinat per l’Institut de Drets Humans Bartolomé de les Casas de la Universitat Carlos III de Madrid.

cartel_ignacio_cembrero1